Werkwijze
Bernard Sanders


Bernard Sanders staat voor stijlvolle tuinen. Een tuin moet een geweldige beleving zijn om in te vertoeven. Ook na jaren nog. Voor velen is het een dierbare plek waar ze tot rust komen. Ook moeten huis en tuin één zijn, zowel het zicht van binnen naar buiten als van buiten naar binnen.

Het startpunt van een goede tuin is een bouwtekening. Hiermee kunnen allerlei belangrijke zaken goed uitgedacht worden. Bij nieuwbouw of renovatie is het aan te raden om vanaf het begin van het proces betrokken te zijn (denk aan nodige lichtplannen). Dit kan flinke kostenbesparing opleveren.

Uiteindelijk werken we toe naar een tuin met een groen karakter en speciale kenmerken, wat vaak zeldzaam is in Nederland.

Wij gaan graag een oriënterend gesprek aan met de klant, waarin duidelijk wordt wat we voor iemand kunnen betekenen en hoe onze handelswijze is. Dit gesprek is geheel kostenloos en vrijblijvend.

Het proces van oriëntatie tot daadwerkelijk tuinontwerp vergt veel aandacht en kost tijd. Tijdens dit proces wordt duidelijk wat de opdrachtgever wenst van een tuin (en ook wat niet). Hiermee kunnen we heel gericht een ontwerp maken en hier het persoonlijke karakter in terug laten komen.

We maken ons sterk om voor elk budget iets moois te maken. Maar we laten ons niet door het budget leiden in de ontwerpfase. Het ontwerp dient als het beoogde einddoel. Afhankelijk van het ontwerp en het budget gaan we een plan in elkaar puzzelen wat altijd gaat werken.

Voor een tuinontwerp zijn een aantal gegevens heel relevant. Denk dan aan een kadastrale kaart, een bouwtekening, de inmetingen van bestaande elementen, enzovoorts. Als die voorhanden zijn, bevordert dat het oriëntatie- en ontwerpproces.